Tato šťáva byla vylisována z
plodů divoce rostoucího černého bezu.
Samotná bezinková šťáva
nemá příliš příjemnou chuť,
ale po naředění vodou a doslazení sirupem z
agáve, medem, koncentrovanou jablečnou
šťávou či jiným
přírodním sladidlem získáme
dobrou šťávu. Je možné, že se
bezinková šťáva
používá i v lidovém
léčitelství, ale na to bychom Vás
rozhodně neupozorňovali, abychom neporušili naše
moudré zákony :-).
Co to je přímé lisování?
Běžné džusy jsou vyráběny z
koncentrátu, který se
vyrábí odpařováním
vylisované šťávy. Takto
zahuštěný džus je levnější
na přepravu a skladování. Před plněním
do konečného obalu se koncentrát
naředí vodou. Zahušťování
má negativní vliv jak na obsah
vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z
přímého lisování se
získávají
lisováním čerstvého ovoce a
okamžitým stáčením
vylisované šťávy. Džus se
poté pasterizuje krátkým
šetrným zahřátím,
které zajistí mikrobiologickou
nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se
nemusí skladovat až do chvíle otevření
v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a
džusem z přímého lisování
je patrný na první doušek - ochutnejte!
Je šťáva vhodná pro vegany?
Někteří výrobci po
vylisování šťávy
filtrují přes želatinu. Beutelsbacher při výrobě
želatinu NEPOUŽÍVÁ a šťávy
této značky jsou tudíž vhodné i pro
striktní vegany.
ZEMĚ PŮVODU:
Německo
SLOŽENÍ:
100% šťáva z plodů černého bezu
UPOZORNĚNÍ:
Vratná láhev, záloha 4 Kč
bude připočtena k ceně výrobku. Obal můžete
vrátit při příštím
nákupu v našem obchodě nebo v jakékoli
prodejně, kde vedou značku Beutelsbacher.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
| Energetická hodnota | 126 kJ/30 kcal |
|---|---|
| Tuky | 0,1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,002 g |
| Sacharidy | 6 g |
| z toho cukry | 5,5 g |
| Bílkoviny | 0,4 g |
| Sůl | 0,005 g |
NÁZEV
A SKLADOVÁNÍ: Šťáva z plodů
bezu černého 100%. Není vyrobeno z
koncentrátu. Pasterováno. Podíl
ovocné složky 100 %. Po otevření
uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.
Výrobek nepochází z
kontrolovaného ekologického
zemědělství.